domingo, 18 de diciembre de 2011

ENERGIES RENOVABLES: Visita al CPER
















Ahir vam anar a una excursió.El primer que vam fer va ser muntar-nos en l´autobus on vam cantar cançons fins que vam arribar al Centre i on ens estaven esperant un xic i una xica.
















Sisé A i sisé B no vam anar junts. 6 A va anar amb una monitora i nosaltres ens vam quedar amb Mónica. Vam entrar en una sala plena de cadires on hi havia per a cadascú una carpeta amb fulles dins i un boli. Mónica ens va explicar moltes coses sobre l´energia . Després ens va deixar veure un carregador solar de mòbil i un altre de piles. També ens feia preguntes sobre coses que eixien en una pantalla com ara la definició d´energia.
















En acabar vam esmorzar fora, en unes taules de fusta que hi havia al jardí. A continuació vam fer un concurs sobre uns panells que ensenyaven sobre les energies renovables.

















Es vam repartir en grups. Nosaltres (Angela, Olaya, Ester, José i jo) erem "la biomassa" ; vam agafar el qüestionari que hi havia a la carpeta per al concurs el qual consistia en respondre a les preguntes anant de panell en panell segons la pregunta. Quan un grup va acabar Mónica va dir que pararem. Nosaltres vam acabar però a Olaya encara li quedaven alguna pregunta per contestar. Ens vam tornar a seure a terra per a corregir. Nosaltres, la biomassa, vam tindre bé 9 respostes però les altres dues les haviem errat.







































Acabat el concurs Mónica ens va portar a veure les instal.lacions d´energies renovables que tenia el Centre. Vam veure una cuina solar que tenia placa solar i així podia calentar aigua i cuinar
















També ens va ensenyar el quartet d´energia geotèrmica on hi havia tuberies i una enorme bateria on es guardava l´energia acumulada
















un mini aerogenerador





















un pal per a carregar bateries de cotxe elèctric, un col.lector solar i panells fotovoltaics
















Acabat el recorregut vam tornar a les taules on haviem esmorzat i on el monitor havia deixat unes caixes amb joguets que funcionaven amb l´ajuda d´energies renovables. A mi no em va agradar molt perque com que no feia sol la majoria no van funcionar; en la nostra taula sols es movia un perque eixe es movia amb el vent i un altre, un carret, movia un poc les cadenes.

De camí cap a la sala d´experiments Mónica ens va senyalar una farola alimentada per la llum solar i la mini-plantació de biomassa (canya de sucre per eixemple)





































Ja en el taller el rpimer experiment era per a comprovar l´energia hidràulica: la força de l´aigua de l´aixeta movia una especie mena de ventilador (turbina) i aleshores, conectant uns cables, van veure com produïa electricitat
















El segon experiment consistia en posar tres bombetes diferents (incandescent, de baix consum i de led) en un flexo i mesurar la potència i la lluminositat de les tres per a comparar-les i comprovar que gastant menys energia tenim igual bons resultats.
































Acabats els experiments vam omplir una equesta de com ho haviem passat i també vam valorar del 0 al 10 la visita. Jo vaig posar un 9 perque els joguets no havien funcionat. Després ens van posar dues pel.lícules curtetes d´animació on resumien com els humans solem malgastar l´energia i com devem fer-ho i una altra on es plantejava un pregunta molt raonable: la Terra es pot salvar?

El text és d´Elena Mudarra, excepte alguna frase treta de la redacció d´algun altre alumne per cobrir tot el realitzat.

12 comentarios:

  1. Ha Elena li a quedat molt be la redaccio i la excursio va estar molt bé.

    Maria Maireles Porcar

    ResponderEliminar
  2. LIDIA;
    LA EXCURSIÓ VA ESTAR MOLT INTERESSANT I MOLT XULA ,VAM APENDRE MOLTES COSES SOBRE LES ENERGIES

    ResponderEliminar
  3. Esta escursio va ser molt divertida



    que guai

    ruth

    ResponderEliminar
  4. Me havia gustado mucho la excursion







    m.a

    ResponderEliminar
  5. Nos lo pasamos mui bien i fue dibertido







    NICOLAS

    ResponderEliminar
  6. la escurcio me va agradar molt va ser molt dibertida



    jose

    ResponderEliminar
  7. me va agradar molt la excursio del c.p.e.r de castello
    ester

    ResponderEliminar
  8. Ens ho vam passar molt bé i ens va agradar molt a alguns la excurció.B

    ResponderEliminar
  9. ESTER lo que mes me va agradar va ser la cuina solar

    ResponderEliminar
  10. Fue una experiencia incredible, me gustaria vivirla otra vez.
    DERYA

    ResponderEliminar
  11. Me ha encantado lo que ha dicho elena de la excursion al cper


    Olaya

    ResponderEliminar
  12. os deseamos Feliz Nadal.José Porto

    ResponderEliminar