martes, 27 de diciembre de 2011

LA FONT QUE ENDEVINAVA EL FUTUR

Fa molt de temps en un poblet llunyà hi havia cinc xiquets que quedaven tots els dissabtes per jugar. Ells eren Pau, Miquel, Claudia, Lidia i Paula.

El dia cinc d´octubre van anar a passejar pel poble i van veure que dos joves estaven posant una font al mig d´un carrer

-Per què poseu aquesta font al mig del carrer?-els va peguntar Pau

-Perquè ho ha manat l´alcalde-respongueren els joves

El grup d´amics es va quedar mirant el que feien i quan van acabar d´instal.lar-la es van arrimar xerrant a la font

  • Mireu, tinc una moneda de Romania -exclamava en eixe moment Paula

  • Puc veure-la?-digué Miquel tot content

  • Paula li la va posar a la mà però a Lidia se li va acudir justament pegar-li una palmadeta per baix a la mà de Miquel. La moneda va eixir disparada fent un bot i va caure a la font. Aleshores es va formar una imatge de Miquel pero ja gran, era professor d´alumnes de sisé d´un col.legi. La imatge sols va durar tres minuts però els cinc amics estaren pasmats mirant-la.

En desaparèixer la imatge Claudia va dir que ella també volia saber el seu futur i va llaçar una moneda que portava a la font però no va eixir cap imatge aleshores li va demanar a Paula la seua moneda.

Quan la va llançar a la font va aparèixer Claudia com a secretaria d´unes grans oficines i Claudia es va posar tan contenta que botava d´alegria. Miquel i Lidia la van felicitar i en tres minuts la imatge va desaparèixer.

Tot i que tenien ganes de seguir s´havia fet tard així que acordaren que al següent dissabte ho contarien als pares i els farien anar a la font.

Així ho van fer i quan estaven reunits al voltant de la font i els ho van contar els pares es van riure perque no ho creien. Aleshores els xiquets els van dir que llançaren la moneda i ho veurien.

Al remat ho van fer i van anar formant- se imatges dels pares ja vellets. Ja no rien els pares sino els xiquets al veure les cares sorpreses dels seus pares.

Pares i xiquets van anar a dir-li al alcalde el que feia la font; no s´ho creia, pensava que era una broma però en baixar i llançar la moneda va comprobar que era ben cert.

Al dia següent l´alcalde va convocar a tots els habitants del poble, els va contar el que feia la font i com que aquell carrer no tenia nom els va proposar que l´anomenaren "Xiquets del futur" . Tots van acceptar la proposta i tots volien provar-la aixi que els xiquets van organitzar una llarga filera de veins per a que, amb la moneda, pugueren veure el seu futur.

Com que tots van veure un bon futur van tindre una gran alegría i van fer una gran festa .

Autora: Alba Museros Domenech

No hay comentarios:

Publicar un comentario