sábado, 24 de diciembre de 2011

ELS GERMANS ELEMENTS








Hi havia una vegada dos germans, un era roig i llançava foc per la boca i un altre era blau i llançava gel. Un dia es van tornar enemics i es van separar governant cadascun d´ells un territori diferent on tots feien el mateix tipus de llançament: Rojolis era dels que controlaven el foc i Gelòpolis dels del gel. En cadascun d´aquest territotis estava present per tot arreu el foc o el gel: arbres, cases, carrers...eren de l´element corresponent.

CAPITOL 1 El primer enfrontament

Un dia els rojos, jugant, van passar sense adonar-se al territori blau i en vore´ls els blaus els van enxampar i els van portar davant del rei blau. Aquest els va lliberar amb l´advertència de que si tornaven a passar al seu territoti els matarien.

Com que al cap d´un temps va tornar a passar el rei roig i el rei blau es van barallar. Va guanyar el blau i el roig va dir:

  • has guanyat aquest combat però no la guerra.

Els blaus van celebrar ballant contents tota la nit mentre el rojos van passar tota la nit pensant com vèncer-los.

CAPITOL 2- Segon enfrontament i últim

Al dia següent es van barallar una altra vegada i aquesta va resultar en empat (pot- ser perque els blaus estaven cansats de la nit de festa). Aleshores van parlar els dos germans, el rei balu i el rei roig i van decidir que ja hi havia prou, que no tenien perquè enfadar-se per ser diferents. La seua reconciliació va fer que rojos i blaus començaren a fer-se amics i a treballar tots junts.

Autor: Raúl Rey

No hay comentarios:

Publicar un comentario