viernes, 14 de marzo de 2014

"Una palmera, un somni" per Laura Gas

Hi havia una vegada una xiqueta que es deia Carla. Carla tenia deu anys i vivia en una casa a la muntanya. A ella li agradava llegir, veure la televisió, muntar en bicicleta...però el que més li agradava eren les plantes. Passava hores intentant trobar per internet plantes desconegudes per a ella. Les plantes que més li agradaven eren les palmeres.

Un dia, al col.legi, Carla va trobar un euro i se´l va guardar sense dir-ho a ningú. Amb l´euro, a l´eixir d´escola , es va comprar un bolet de loteria. Carla sabia que si els seus pares la pillaven la renyirien però el sorteig era de cent milions d´euros i a més era el dia del seu aniversari. Així que va agafar el número cent setanta-dos , va guardar el bolet a la motxilla i en arribar a casa no va dir res.

El dia del seu aniversari i del sorteig, a la nit, Carla va escoltar en les notícies que el número guanyador era...el cent setanta-dos! Es va posar tant contenta que va trencar fins i tot un got!
Aleshores contà als seus pares el que havia passat i es van enfadar sols un poc. Al dia següent van anar a replegar els diners i els van ingressar al banc.

Al cap d´uns dies al tornar de l´escola,els seus pares li van dir que s´anaven a comprar un sofà nou a una ciutat propera i que segurament hi farien nit , aleshores Carla tindria que preparar-se el sopar, el desdejuni i anar al col.legi tota sola. Es van despedir i arribada la nit Carla es va preparar el sopar, se´l va menjar i a les deu se´n va anar a dormir.
Al matí es va preparar el desdejuni i mentre se´l prenia va posar les noticies de la televisió. Parlaven de que la nit passada havia hagut varios accidents de tràfic. Carla es va preocupar un poc però va anar al col.legi com si fóra un dia normal.
Passat el matí, quan estava dinant al menjador escolar, el director la va cridar. Carla es va sorprendre perquè sempre es portava bé i mai es ficava en cap embolic. A l´arribar al despatx del director este li va dir:
-Carla, els teus pares m´han telefonat dient que arribaran aquesta nit.
Carla es va alegrar molt de que estigueren bé.
A la nit els pares de Carla van arribar amb el sofà nou i es van alegrar molt de que Carla estiguera bé. Mentre sopaven junts la seua mare li donà una bona notícia
  • Ens anem a viure a una casa molt gran a Alacant amb un jardí d´un kilòmetre d´ample!
Van passar els anys i un dia van invitar a Carla a una excursió a un palmerar molt famós. Va passar un dia fabulós i aleshores va pensar que seria xulíssim fer un palmerar al jardí de sa casa. Ho va comentar als seus pares i a ells els va paréixer una idea genial. Aleshores van anar recol.lectant palmeres de tot el món i trasplantant-les al seu jardí. També van construir una llacuna xicoteta on van criar molts peixos de colors i un hotel molt luxós. Poc a poc es van anar fent famosos i van guanyar diversos premis.
En el temps es va convertir en un parc natural amb cent espècies diferents i mes de cent setanta-dos exemplars. Aleshores Carla va comprendre que era millor tindre familia i ser feliços que estar en una casa molt gran i plena de riqueses.


No hay comentarios:

Publicar un comentario