miércoles, 24 de octubre de 2012

EL MONIATO

 A classe, com vam fer amb els bulbs dels narcisos, hem posat un moniato amb aigua. Ja tenia un ullal per on eixien unes minúscules fulletes així que esperem que aviat brolle la planta. 

De la Vikipèdia:
"Aquesta planta es va originar a la selva del Perú, a Centreamèrica i a Mèxic.
Els conqueridors espanyols la van conèixer al Carib abans que la patata (pròpia de climes més freds i muntanyencs). El nom de batata indígena va originar després el de la patata per similitud de la part comestible.
La moniatera és una planta herbàcia perenne i enfiladissa.
 L'arrel tuberosa és comestible. D'acord amb investigacions científiques, 100 grams de moniato de polpa ataronjada per dia són suficients per a eliminar i fins reduir significativament la manca de vitamina A
Conreu: La planta no suporta les glaçades i necessita una temperatura mitjana de 24 °C per vegetar amb normalitat a més de suficient humitat."

1 comentario:

  1. Que rics els MONIATOS miam,miam!!!!!!!!!


    LARA I ARIADNA.:P

    ResponderEliminar