jueves, 16 de marzo de 2017

Conte "La granota i els tres amics" per Samuel


Samuel  García Palau




Un dia normal i corrent un xiquet va nàixer amb tanta mala sort que li faltava un braç. Va créixer i es va acostumar. El primer dia d´escola va fer molts amics i mentre passaven els cursos va fer amics nous però un va ser el seu millor amic i no se separaven per a res. Quan van acabar sisé molts es van dividir però ells dos no. No anaven a la mateixa classe però igualment seguien sent els millors amics. En el pati sempre jugaven junts i un dia, després d´una gran ploguda, es van trobar una granota, la van agafar i la van posar dins d´un pot.

Anant pel corredor se´ls va caure el pot que , encara  que per sort no es va trencar, va començar a rodolar pel sòl impulsat pels bots de la granota. Els dos amics corrien darrere d´ell intentant agafar-lo però anava massa ràpit. En un dels corredors de  l´institut hi havia llibres en una prestatgeria i just quan passava la granota dins del pot va caure un damunt i el pot es va trencar. La granota va eixir i a grans bots es va allunyar. Els dos amics no van poder  agafar-la i la granota va desaparéixer .
Tornaven cap a la  seua classe quan un xiquet que havia observat  divertit les corregudes els va
preguntar
          -Com vos crideu
          -Aleix i Guillem, i tu?
          -Jo em dic Joan
Fetes les presentacions van xarrar un poquet i després...
   Per què te falta un  braç? És de naixement o t´ha passat alguna cosa?-va preguntar Joan  timidament a  Aleix
   Tranquil, és de naixement així que estic super acostumat
Els tres xiquets van seguir xarrant i es van fer molt bons amics.
Passats un dies a l´obrir Guillem la seua taquilla va tindre un ensurt al veure a la granota botar cap a la seua cara ; per reacció la va esquivar i la granota se´n va anar botant perseguida per Guillem que volia agafar-la. Mentre corria es va trobar a Aleix que es va unir a la persecució. Per sort  a l´extrem d´un corredor va aparéixer Joan amb un gran pot i la va atrapar.
   Què bé!! - van dir Guillem i Aleix
Els tres amics van cuidar de la granota per molt de temps. Ella els havia reunit.



Van passar 30 anys i Guillem va ser mecànic i li va fer a  Aleix un braç robòtic. La seua amistat no va acabar mai , però sí aquest conte. Espere vos haja agradat.







1 comentario: