jueves, 16 de marzo de 2017

Conte "El somni de Carolina" per María

Maria Auñon  Escuder





Una xiqueta que li deien Carolina vivia en un poble molt xicotet on els hiverns eren molt llargs i freds.
A Carolina li apassionava la música i la seua major il.lusió, el seu major somni, era aprendre a tocar un instrument i cap dels seus amics a l´escola estimava la música com ella. Carolina no havia dit mai als seus pares els seu desig perquè no tenien diners per a comprar-li un instrument ni per a que rebera classes de música. Son pare treballava en la ramaderia i sa mare treballava en cas cuidant-la a ella i al seu germanet d´un any.

En el poble hi havia una plaça amb una font i Carolina quan hi passava tots els matins per anar a escola li demanava el seu desig esperant que algun dia es complira.

Un dia , quan Carolina va tornar a casa de l´escola, sa mare li va dir que s´acostara a casa del senyor Pascual que vivia en front de la font per a portar-li una cistella amb menjar ja que  s´havia posat malalt i no tenia qui li cuinara i cuidara.
Carolina va agafar la cistella i va marxar.En arribar va obrir la porta i es va endinsar cridant: Senyor Pascual! Al final del corredor, en el saló estava el senyor Pascual sentat en el sofà i tapat amb una manta. Carolina el va saludar i li va dir que li portava el dinar que sa mare li havia cuinat.
De sobte Carolina es va quedar a quadres al veure que en aquella habitació el senyor Pascual tenia molts instruments: un piano, un violí, una guitarra i uns altres.
El senyor Pascual veient la cara de la xiqueta li va dir:
-T´agraden els instruments i la música?
-És el que més m´agrada del món-li va contestar emocionada Carolina-però no puc tindre cap.
-Per què?
-Perquè a casa no tenim prou diners-respongué la xiqueta amb veu trista

Aleshores el senyor Pascual li va dir que ell podia ensenyar-li a tocar el piano. Carolina no se ho podia creure i encantada li va dir que sí.
Així va ser com  totes les vesprades després de l´escola Carolina anava a casa del senyor Pascual per a tocar el piano i fer música que era la seua passió.
El seu somni s´havia fet realitat i ella se sentia molt feliç.




No hay comentarios:

Publicar un comentario