miércoles, 15 de marzo de 2017

Conte "Desastre quasi complet" per Pau


 Pau Cueto Segura


Hi havia una vegada una dona que es deia Sandra que tenia un gat al que anomenava Pelut. Eren feliços encara que hi haguera algun desastre. Vivien en una bona casa, Sandra tenia un bon treball i quasi sempre estaven contents.
Quan Sandra se´n anava a treballar, Pelut es quedava sol en casa. Ho feia prou bé ja que dinava quan li tocava i bebia aigua quan tenia set .Sandra li  havia ensenyat fins i tot a omplir-se els bols d´aigua i d´aliment ell sol!. Pelut era molt intel.ligent i tot anava bé fins que un dia...


Sandra havia passat quan tornava de treballar per la tenda d´animals i havia adoptat un periquito anomenat Xiulant. En arribar a casa el va deixar amb la seua gàbia damunt la taula de la cuina. Pelut no va mostar cap interés.

Al dia següent, quan Sandra se´n va anar a treballar Pelut va anar a beure i es va quedar una hora mirant a Xiulant. Després va dinar i se´n va anar al sofà. Tot anava bé com va comprovar Sandra al tornar de treballar.

El dimecres es va presentar l´inspector del gas per a fer la revisió i al quart d´hora es va adonar que hi havia ratolins en els conductes del gas dificultant el seun funcionament. L´inspector va dir que tornarien en uns dies per solucionar el problema.
Al dia següent Sandra no va poder anar a treballar perque li feia mal el cap, aleshores va vigilar des de el llit prou bé  que Pelut mejare i beguere i que Xiulant fere el mateix.
El dijous ja es trobava bé i va anar al treball. Una vegada sol, Pelut va anar a la cuina i enfilant-se a la taula va obrir amb suavitat la porta de la gàbia de Xiulant. 
Pelut obria la boca acostant-se al periquito sense veure el que passava darrere seu: uns ratolins havien desviat un conducte del gas apuntant cul del gat, un altre ratolí va encendre un misto i...
          -Meuuuuu!- va exclamar Pelut
Els ratolins li havien cremat el cul!!
Pelut , enrabiat, va anar pels ratolins als conductes del gas i en eixe moment va entrar Sandra que tornava del treball. Va ser increible el que va veure i ,enfadada, li va pegar al cul a Pelut .
Al dia següent quan Sandra se´n va tornar a anar a treballar, Pelut va tornar a atacar als ratolins i en una hora van morir quaranta-set dels setanta ratolins que hi havia i a més quan va acabar es va menjar a Xiulant!
Quan va tornar Sandra va veure un munt de ratolins morts per la casa, el bol del menjar de Pelut ple, Xuilant no estava en la gàbia...tot un desastre era la casa de Sandra. En tres segons va comprendre què havia passat
   Pelut!!! Com has pogut? - va cridar Sandra.
Encara que tenia a Pelut des de feia quatre anys Sandra estava tan enfadada que el va enviar de casa.
Dies després quan els del gas li van arreglar la instal.lació del gas li van cobrar tres mil euros!!! Encara que Pelut havia eliminat els ratolins també havia danyat els conductes.
Sandra  ho va pagar però prompte ho va recuperar treballant.


No hay comentarios:

Publicar un comentario