sábado, 9 de mayo de 2015

L´Albufera: pesca i caça

 
13-Es pot pescar?
 
La pesca es reconeix legalment des de l'any 1250, quan un grup d'habitants del llavors poblat de Russafa (hui barri de València) es trasllada i instal·la a l'illa d'El Dinyar per a poder pescar més fàcilment i comodamente.
Actualment , com a conseqüència de la excessiva explotació i contaminació de les aigües, i de la inadequada regulació de les comportes del Pujol que impedeixen l'intercanvi natural d'espècies amb el mar, l'activitat pesquera únicament es manté gràcies a la lliça. Les altres dues espècies, anguila i llobarro han anat desapareixent progressivament encara que es troben presents.


14-Com són les barques?
Els albuferencs  són les barques de perxar típiques i tradicionals del llac de l’Albufera. Antigament, els desplaçaments per l’Albufera es feien amb albuferencs en les aigües poc profundes, com marjals, llacunes i canals. Els albuferencs  s’utilitzaven per a caçar i pescar, ja que permetien navegar sense fer soroll i acostar-se a llocs d’accés complicat.

La perxa és el sistema de propulsió que s’utilitza per a navegar. Es tracta d’un bastó de fusta de més de tres metres de llarg, bifurcat a l’extrem inferior, amb el qual els perxadors experimentats fan avançar i girar l’embarcació mitjançant la seua força i destresa.

 
15-I caçar?
La caça es desenvolupa als vedats que s´estenen pels camps d´arrós on, en acabar la collita, es permet caçar en uns dies concrets que marquen organismes com ara Ajuntaments dels pobles del Parc, la Conselleria de Medi Ambient


No hay comentarios:

Publicar un comentario