sábado, 9 de mayo de 2015

L´Albufera: el llac

7-Com es va formar?
Fa uns 1'8 milions d'anys part de la plana valenciana es va afonar quedant un glof que va ser tancat poc a poc per un cordó litoral que va des de València a Cullera .
Eixe cordó litoral el van formar sobre tot minerals i sediments que les corrents marítimes i el desembocament dels rius Turia i Xúquer van aportar.

8-Quants km2 mesura el llac?
Hui en dia l'Albufera té forma irregular, relativament redona, amb un diàmetre màxim d'uns sis km. La seua superficie ocupa uns 28 km2 dels 211 de tot el Parc

9-Per què es va anar reduint el llac?
D'una banda pel aterrament fluvial i altres sediments i d´altra per l'acció de l'home que l´ha anat dessecant per a cultius

10-Quina profunditat té?
La seua profunditat mitjana és d´un metre i la màxima de metre i mig a dos metres.

11-L´aigua és potable?
L´aigua és dolça però aixó no vol dir que es puga beure directament.

12-D´on ve l´aigua del llac?
L'aigua que arriba al Parc Natural prové de tres vies diferents: el riu Xúquer, a través de barrancs i séquies; les precipitacions i els retorns de reg dels cultius que ho rodegen.
El llac es comunica amb el mar a través de tres canals, o goles, en la desembocadura del qual hi ha instal·lades unes comportes que, al ser regulades per la Junta de Desaigües, modifiquen el nivell general de les aigües del llac. 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario