sábado, 9 de mayo de 2015

L´Albufera: el Palmar

  El Palmar és una pedania de València. Històricament s'ha caracteritzat per l'alta concentració de barraques, habitatge tradicional de la comarca de l´Horta. 
   A l´any 2012 tenia 748 habitants .
Tradicionalment les activitats del poble han sigut primer la pesca seguida de l´agricultura amb el cultiu de l´arrós. Actualment el sector serveis centrat en el turisme també està present.

En època islàmica segurament hagué d'existir una alqueria andalusina a l'illa, ja que en el Llibre del repartiment de Jaume I es fa la donació d'una Alqueria de l'Alcúdia, situada a la mateixa illa del Palmar però sembla que durant diversos segles la població no fou permanent, i que la majoria de les barraques foren d'habitants d'altres pobles i viles. És a la segona meitat del segle XVIII quan els pescadors i les seues famílies començaren a establir-se a l'illa.

En 1854 tenia 65 barraques i una ermita.




 Després va anar substituint-se la barraca per cases sobre tot després del incendi de 1855 que va destruir la meitat del poble. En els anys 30 es construïren tres ponts sobre les séquies del Palmar, deixant així de ser una illa per a unir-se amb terra per carretera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario