viernes, 9 de marzo de 2012

La pólvora


Aquestes festes de la Magdalena a la nostra ciutat hi haurà moltes mascletades i castells de foc per aixó he pensat que vos interessarà saber coses sobre la pólvora que és la seua base.

La pólvora és una mescla fortament explosiva de diverses composicions, la més antiga de les quals és de salnitre , sofre i carbó anomenada pólvora negra o pólvora terrosa segons el color del carbó emprat.

És una substància sòlida i generalment en forma de grans més o menys petits. S'usa, entre altres funcions, per a impulsar projectils en les armes de foc,propel.lir coets, barrinar roques, enderrocar construccions, preparar focs d´artifici.

El sofre i el carbó actuen com a combustible mentre que el salnitre o nitrat de potassi actua com a comburent o agent oxidant . El carbó és el principal element combustible però el sofre facilita la iniciació de la combustió i n'augmenta la velocitat.

El descobriment de la pólvora és d'origen incert, sembla que els primers a utilitzar composicions similars a la pólvora negra van ser els xinesos .


No hay comentarios:

Publicar un comentario