sábado, 17 de noviembre de 2012

LA NOTICIA: VISITA AL MUSEU

Com que a les assignatures de llengües estem treballant la noticia vos vaig demanar que en redactareu una sobre la visita al Museu. Arreplegue ací parts dels vostres escrits organitzats segons les parts d´una noticia

TITULARS:
----Cultura a les escoles
----La classe de 5é B anem al Museu
----La visita al Museu
----Excursió al Museu

ENTRADES:
----El curs de 5é B de l´escola Vicent Artero s´ho ha passat molt bé al Museu de Belles Arts
----El dijous 15 de novembre vam anar al Museu de Belles Arts on vam veure quadres i escultures i vam fer monotips.

La resta d´entrades que heu escrit són semblants a aquestes dues.

COS:
Com que en aquesta part hi ha prou varietat  agafaré d´uns i d´altres per a que quede prou complet.

Hem anat caminant fins al Museu. Una vegada hem arribat hem esmorzat i fet fotos. A les 10h hem entrat i hem deixat les motxilles a la taquilla.
En un gran ascensor hem pujat a la planta de pintura de pintors famosos. José, el guia, ens ha explicat moltes coses. Primer ens ha ensenyat el quadre més gran del museu, un quadre històric que reflexa l´entrada de Jaume I en València. A continuació ens ha ensenyat i explicat sobre un altre gran quadre on es veia l´expulsió dels moriscos. Tot seguit ens ha ensenyat i explicat sobre una escultura d´una mare i un fill.
També ens ha fet fixar-nos en un quadre de llauradors, explicant-nos coses sobre ell. 
Seguint la visita ens ha portat a veure quadres de Porcar, hi havia un autoretrat del pintor i algun quadre de grans pinzellades i molts colors vius.
En acabar el recorregut hem baixat en l´ascensor fins al taller on José ens ha donat davantals i ens ha explicat tota la tècnica del monotip que anavem a practicar.
Hem entintant les làmines de plàstic que ens ha donat amb el corró, després cadascú ha dibuixat amb un palet neteja  orelles el que hem volgut, també alguns hem gastat els pinzells per entintar algun trosset. Quan ja ho teniem posavem un paper damunt de la làmina i ho portavem a la premsa; José ho colocava bé entre fulles de diari i nosaltres giravem la  "maneta" de la màquina fins que eixia per l´altre costat.
Després li llevàvem el diari i els deixavem a assecar. Aleshores netejàvem amb aigua la làmina i ens rentàvem les mans.

Quan ja hem acabat ens hem acomiadat i ens hem anat a l´autobús.

Fins ací el que seria la noticia
Alguns heu afegit les vostres vivències com ara que ho heu passat molt bé, que ha sigut una excursió meravellosa, que vos ha agradat molt, que els dibuixos vos han eixit molt xulos, etc.
 
A mi m´agradaria felicitar-vos, com ja he fet a classe,  perquè heu fet dibuixos molt bonics i sobre tot per la vostra conducta respectuosa tant al Museu com a l´autobús. Sou grans!!! Així podem anar a molts llocs i disfrutar d´aprendre en tots ells!!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario