martes, 17 de mayo de 2011

Preparant l´excursió a la Valltorta


El barranc de la Valltorta està considerat com un de los nuclis de pintures rupestres a l'aire lliure més importants del món.


I és en aquesta zona, a pocs quilòmetres del poble de Tírig, que trobem el Museu de la Valltorta.

El Museu compta amb quatre sales d'exposició i una sala de projecció d'audiovisuals, que permeten seguir l'evolució del poblament humà d'aquestes terres. Hi destaca la reproducció de la Cova dels Cavalls, declarada monument historicoartístic el 1924. A més, s'hi organitzen visites guiades per a grups a algunes coves i abrics de la Valltorta.Els abrics i les pintures

A la Valltorta es coneixen 21 abrics amb art llevantí, on hi ha pintades figures humanes i animals amb gran naturalisme. Els animals més representats són cérvols, tant exemplars mascles com femelles, i fins i tot cabres salvatges i senglars, que en ocasions apareixen ferits per fletxes clavades al ventre, al coll o a l'esquena. Es poden identificar, a més, alguns exemplars de bous, cavalls, gossos o llops i insectes. Entre les figures humanes destaquen pel seu nombre les masculines, armades amb arcs i fletxes, tibant els arcs o disparant. Les figures femenines, més escasses, apareixen abillades amb faldilles llargues ajustades als malucs i amb el tors descobert. Homes i dones, especialment els primers, s'adornen amb diversos tipus de pentinats, plomes i cintes al cap, al tronc i a les extremitats. Els animals i les figures humanes es representen aïllats o formant escenes, en general de caça.
També podeu entrar a aquestes pàgines:

Pàg 1

Pàg 2

4 comentarios:

 1. Isa que xulo es lo que anem a vore !

  Maria Mireles Porcar

  ResponderEliminar
 2. isa las fotos que has colgado son muy xulas y espero que alli las veamos igual  Olayita

  ResponderEliminar
 3. las artes son una pasada espero que sean lo mismo en la valltorta i que se bean los dibujos

  aangela t.j

  ResponderEliminar
 4. soc saray


  jo he anat a la valltorta i es molt xula i sant pau tambe espere que vos agrade.


  s.t.t.

  ResponderEliminar