domingo, 27 de septiembre de 2015

Ja ve el correllengua!!!

Aquest divendres, dia 2, aplegarà el Correllengua a la nostra escola. Aquesta edició del Correllengua està dedicada a dos personatges de la cultura valenciana: el cronista Muntaner i Ovidi Montllor.


CRONISTA  MUNTANER

Quin ofici és el de cronista?  El d´escriure cròniques.

En què consisteix escriure una crònica? En literatura s´anomena  crònica a una obra consistent en la recopilació de fets històrics o importants narrats en ordre cronològic per un testimoni o un contemporàni als fets.

Per què és important el cronista Muntaner? Perquè gràcies a la seua Crònica, escrita entre 1325 i 1328, coneixem fets des de Jaume I fins a Alfons el Benigne. Explica coses que van succeir de veritat i que ell va veure i viure. Les dades que subministra ajuden a conèixer l’època de Jaume I.


A tots nosaltres ens es conegut el nom perque és un carrer del nostre barri, justet el de darrere de l´escola



OVIDI MONTLLOR 

Ovidi Montllor va ser  un actor i cantautor amb una extensa trajectòria professional, que comptà amb 12 àlbums editats, mig centenar de pel.lícules, 30 muntatges teatrals i diversos programes televisius.
Encara no havia complert 12 anys quan va haver de deixar l'escola per les necessitats econòmiques familiars. Va treballar  en 36 oficis diferents com mecànic, adroguer, venedor ambulant, obrer tèxtil, cambrer, pastor, picapedrer, reporter o comptable.Ja adult Ovidi va  combatre les desigualtats amb la seua obra artística.
En 1968 va editar el seu primer disc: La fera ferotge que era una crítica a l'obsessió del franquisme per l'ordre, la lluita desigual de l'antifranquisme, i la passivitat de les classes mitjanes.


https://www.youtube.com/watch?v=osvATBFJhns

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario