viernes, 10 de abril de 2015

"Marc i el tresor" per Teresa Barzano

     Fa molt de temps, en un poble perdut, un xiquet pobre i orfe des dels nou anys anomenat Marc vivia enmig d´una casa abandonada i en ruïnes. Un dia, buscant menjar en un descampat ple de fem, va trobar un arca gegant. Ell volia obrir-la però portava un cadenat i el pobre Marc amb tanta il.lusió que tenia de veure que hi havia dins es va haver d´aguantar i esperar l´endemà per a buscar la clau que obrira l´arca perquè estava fosquejant encara que una preciosa lluna plena començava a brillar al cel.
    L´endemà va tornar al descampat i es va sorprendre perquè l´arca ja no estava allí. Tot i així Marc va buscar la clau pels voltants sense trobar-la.
    Els dies van passar i una nit en que la lluna tornava a estar plena Marc va anar al descampat i de nou estava l´arca però esta vegada sense cadenat. 

      Marc la va obrir i es va trobar amb una altra arca més petita però amb cadenat. Aquesta vegada no va esperar a l´endemà per si tornava a desaperéixer l´arca sino que se´n va anar a buscar una clau pel poble. Després d´una estona sense trobar-ne cap va anar a sa casa i regirant-calaixos d´un escriptori vell en va trobar una. " Qui sap? A lo millor tinc sort i pot obrir l´arca."-va pensar Marc- i ràpidament va tornar al descampat. Funcionava! La clau va obrir l´arca i aleshores Marc es va trobar amb una altra arca amb cadenat sols que aquesta vegada la clau sí que l´obria. I hi havia una altra arqueta i després una altra i una altra i així va estar obrint arquetes fins que en l´última va trobar un mapa que indicava on buscar un tresor ple de monedes d´or i algunes indicacions de què devia fer.
    Marc va decidir que tenia que trovar el tresor per a poder comprar-se una casa decent i poder anar a escola i tindre una bona educació. Així que va agafar el mapa i va tornar a casa. Estava molt cansat i es va tumbar en el matalaf vell que havia replegat el dia anterior al descampat però no va poder dormir pensant en les monedes del tresor. En quant va clarejar el dia es va preparar una motxilleta on portava una cantimplora amb aigua i va marxar.
   Seguint les indicacions del mapa va anar a un bosc proper on devia buscar una trufa de coure.     
   En trobar-la tenia que anar a la muntanya més alta de la provincia i col.locar la trufa en una porta amagada al pic de la muntanya. Darrere de la porta trobaria el tresor.
   Ja en el bosc, buscant la trufa, es va trovar amb un burret sense amo i es van fer molt amics així que van continuar el viatge junts. Va ser el burret el que finalment va trovar la trufa i li la va donar a Marc per aixó ell li va posar de nom Trufilla al burret.

    Marc i Trufilla van continuar la marxa cap a la muntanya Suguitrol que era la més alta de la província. El nom de la muntanya se devia a que hi vivia un trol anomenat Sugui. A Marc no li preocupava el trol , ell només volia que a Trufilla no li fera res i estiguera sana i estalvia.
   En arribar al pic es van trobar amb Sugui que va voler atacar a Marc. Trufilla , per defensar-lo, va mossegar per darrere a Sugui que girant-se li va pegar un cop tant fort a Trufilla que el va matar però al mateix temps ell va morir per la ferida del mos que li havia pegat al coll.


    Marc, cansat per la lluita i molt trist per perdre a Trufilla, es va recolzar en un arbre aleshores el tronc es va transformar en una porta. Marc va introduir la trufa en un forat que hi havia i es va obrir. Allí estava! Un tresor amb moltes monedes d´or. Marc, content, en va agafar i va omplir la motxilla, després va prendre camí cap a casa. "Podré complir els meus somnis!"
Autora: Teresa Barzano Aicart

No hay comentarios:

Publicar un comentario