jueves, 26 de febrero de 2015

La salinitat de la Mar Morta

Com que hem estat estudiant la matèria i les seues propietats, a la classe hem fet l´experiment de l´ou que flota (veure en aquest blog -20 desembre 2012-). Ací vos deixe informació sobre la Mar Morta ja que ha despertat la vostra curiositat al dir que quasi tot flota en ell.

La mar Morta o mar Mort és un llac salat  que es troba entre Cisjordania, Israel i Jordània  Està en   una depressió  a 422 metres sota el nivell del mar  i ocupa uns 625 km². Conté una de les aigües més salades del món amb el 33,7% de salinitat. És 10 vegades més salat que els oceans.Aquesta elevada salinitat crea un entorn hostil a la vida i d'aquí, el seu nom. Tanta salinitat eleva la seva densitat i aixó suposa que qualsevol persona pugui surar al llac 

 
i que cap ésser viu pot suportar les condicions de vida de la Mar Morta, llevat d'alguns microbis especials
Si hi arriba algun peix des del riu, mor en poc temps. En cas de precipitacions inusualment importants, el llac es pot cobrir d'algues vermelles.

 Efectes sobre la salut i teràpies

Pel contingut mineral de l'aigua, pel contingut molt baix de pol.len i d'altres al.lergògens  a l´atmosfera , la reduïda proporció de llum ultraviolada a la radiació solar , o la pressió atmosfèrica més alta és unazona utilitzada per  persones que pateixen problemes amb malalties respiratòries , com la fibrosi quística. Les persones que pateixen trastorns de la pell com la psoriasi també es beneficien de la possibilitat de prendre el sol durant llargs períodes en aquesta zona gràcies a la seva posició per sota del nivell del mar que fa que es redueixi la quantitat de radiació solar ultraviolada.

(Extret de la Viquipèdia)

No hay comentarios:

Publicar un comentario