lunes, 13 de diciembre de 2010

Recepta de torró de Xixona













Ingredients
250 grams de sucre
250 grams de mel
250 grams d’ametlles picades
250 grams d’avellanes picades
5 clares d’ou
Oblies (opcional)
Eines:
Una batedora elèctrica o unes varetes
Un motlle rectangular
Un casso
Una cullera o una forquilla per remenar

Elaboració del torró de Xixona

Trenca els ous i separa els rovells de les clares. Ara, amb una batedora elèctrica o amb unes varetes, bat les clares fins que arribin a punt de neu. Un cop aconseguides les clares, vessa-les a la mescla de les avellanes i les ametlles picades i mescla-ho tot bé.
A part, fica en un cassó el sucre i la mel, i posa’ls a foc molt lent. Veuràs com la mel es va fonent poc a poc però remena-ho tot per a què no es vagi pegant al cul del cassó. Quan vegis que el sucre i la mel s’han fos, pots afegir-hi la mescla de fruits secs i clares muntades que tenies reservada. No t’oblidis de no deixar de remenar durant almenys 10 minuts.

Passat aquest temps, retira el cassó del foc.
Agafa un dels motlles i, si vols, folra’l amb les oblies. Un cop folradet, vessa-hi la mescla del cassó i deixa que tot es refredi. Pots cobrir-lo amb un paper d’alumini. Quan estigui fred (t’aconsellem que el deixis uns dos dies quiet), podràs treure el torró del motlle i estarà llest per menjar.


No hay comentarios:

Publicar un comentario