martes, 1 de noviembre de 2016

Moniatos per Tots Sants

Quan era menuda era costum a Castelló capital menjar  per eixes dates moniatos. La manera més fàcil era torrar-los però hi havia altres maneres. He trobat una pàgina on hi alguna recepta que podrieu provar (de la pàg. vilaweb)

Xips de moniato
Ingredients:
(per quatre persones)
2 moniatos allargats i prims
oli
abundant per fregir
Elaboració:
Tallem els moniatos ben fins amb la mandolina. Els posem amb aigua durant 15 minuts. Els escorrem i assequem amb paper de cuina. Els fregim amb oli abundant i ben calent. No és una cocció instantània, costa una mica més que les patates. Un cop fregits els moniatos, els assequem amb paper de cuina. Hi podem afegir una mica de sal.


Puré de moniato (dolç)
Ingredients:
4 moniatos
2 cullerades de sucre
50 g de mantega
suc d’una taronja
mel (opcional)
Elaboració:
Bullim els moniatos amb aigua uns 20 minuts pelats i tallats o els posem al forn (a 200º durant una hora). Un cop cuits, els escorrem, els posem en un bol i hi afegim dues cullerades de sucre i la mantega. Ho passem per la batedora i hi afegim el suc de la taronja, de mica en mica. El puré ha de quedar espès. Se serveix amb copes. L’hem adornat amb cireretes d’arboç. També es pot adornar amb taronja o amb unes cullerades de mel per sobre.

Jo he provat dels dos i estan boníssims!!!



.

1 comentario: