jueves, 9 de julio de 2015

PERE I EL CONCURS DEL MAL HUMOR per Sergi Ortí

Pere era el xiquet més alegre de tot el poble, pot ser de tot el país, inclús podria ser que de tot el planeta. Tenia un somriure gegant; no hi havia cap que el fera enfadar-se i tot li pareixia bé, sempre estava content. Però ell volia enfadar-se alguna vegada i no sabia com fer-ho.


Un dia, mentre mirava la televisió, varen anunciar un concurs: "El Concurs del Mal Humor". Consistia en que el participant tenia que passar una nit en un castell sense enfadar-se passara el que passara; si ho aconseguia guanyaria un viatge per a dues persones a una illa meravellosa del Pacífic amb totes les despeses incloses.

Pere, tot emocionat, va pensar en inscriure´s perque si guanyava se´n aniria de viatge i si perdia al menys s´hauria enfadat una vegada en la seua vida. Li va paréixer un pla perfecte per passar el cap de setmana.

En arribar el dia del concurs el presentador va avisar a Pere de que qui entrava al castell i passava una nit allí eixia d´un humor de mil dimonis, inclús havia hagut persones que després mai havien tornat a estar de bon humor. Desp´res d´aquesta advertència li va preguntar
-Estàs segur de que vols participar?
Pere contestà amb un gran somriure
-És clar que sí!!! Passe el que passe no perdre res.
I va entrar al castell com si res. 
Dins del castell sols s´escoltava el sorollet de les càmeres de tv. De sobte es van presentar davant de Pere dues "persones" quasi transparents
-Hola, bona vesprada, som els esperits del concurs i si vols guanyar hauràs de superar les proves que nosaltres decidim. La primera prova és "Els canelobres mostosos". Consiteix en que hauràs de rentar la colecció de 500 canelobres que hi ha al castell.
Pere va pensar de quina manera ho faria i va decidir fer-ho a l´estil de Pere: va agafar una mànega d´agua i una ampolla de sabó...i en un moment, canelobres nets i una festa de bromera divertidíssima.
Primera prova superada!

La segona prova era "Esta cuina és un desastre". Consistia en ordenar i netejar la cuina del castell que feia un milió d´anys que no es netejava.
Pere, sense enfadar-se, va ordenar la cuina al seu estil cantant i ballant mentre treballava. En un pispas ho va tindre fet i net.
Segona prova superada!
Els esperits estaven sorpresos. Van anar a buscar a Pere i li varen explicar la tercera prova. Consistia en cosir les cortines del saló del castell que estaven trencades, brutes i feien pudor.
A Pere li va paréixer bastant divertit, les va llevar i amb una màquina de cosir que va trobar pel castell les va refer i no sols aixó sino que, amb tela que li va sobrar, va fer uns trages nous per als esperits.
Una prova més superada!

Els esperits li van explicar la quarta i última prova que hauria de superar. Ells esperaven que amb aquesta Pere s´enfadara d´una vegada. Per a superar aquesta prova havia de gitar-se a dormir a l´habitació dels crits. A Pere li va paréixer una idea meravellosa ja que la veritat era que ja estava cansat.
Pere va agafar uns taps que sempre portava a la butxaca i es va gitar a dormir. Els crits de l´habitació li donaren igual; és més, els seus ronquits eren tan forts que van espantar als esperits.
L´endemà Pere es va despertar com nou, content i descansat. Seguia sense saber com enfadar-se però havia guanyat el concurs. Quan va eixir del castell somrient, el presentador li va fer entrega del val per al viatge mentre tota la gent aplaudia a Pere, el guanyador.

Pere va anar a buscar al seu amic i se'n van anar amb un avió a l´illa meravellosa on podrien divertir-se i descansar mentre els preparaven uns deliciosos batuts tropicals.
La sorpresa va ser que en arribar-hi els esperits del castell estaven esperant-los en la platja... Aconseguiria Pere continuar sense enfadar-se?
Autor: Sergi Ortí

No hay comentarios:

Publicar un comentario