miércoles, 20 de noviembre de 2013

DIPUTATS PER UN DIA

L¨ESMORZAR








LES CORTS


Jo estava amb els observadors en la zona del públic per aixó  hi ha fotos de lluny; Jesús estava baix filmant i fent unes altres fotos de prop.



Montse, la portaveu  llegint la redacció i els compromisos

LA JOIA MÉS PREADA


Tot seguit vaig  a narrar la situació que va fer  que  Laura, una xiqueta de tretze anys, reflexionara i valorara la joia més preada que tenim les persones : la nostra familia.


Un día, Laura va tindre  una baralla molt  gran amb Raúl, el seu germà xicotet; en eixe moment va arribar  sa mare i , molt disgustada per la situació, va renyir a Laura, castigant-la sense  mòbil, ordinador i…..sense eixir  amb les  seues amigues.

Laura es va  enfadar  tant amb la  seua  familia, que sense  pensar-se'l   dues  vegades va dir :

-Sou la pitjor familia del món,  me'n vaig a casa de la  meua  amiga per sempre!

I així  ho va fer , va agafar  les seues cosas més preades i   se´n  va anar a casa de la seua amiga, on va ser molt ben rebuda. La mare de  la seua amiga, li va dir   que reflexionara, però  que no hi havia inconvenient  en que se quedara  allí.


Laura,  va sentir una  certa nostàlgia al veure la bona relació que tenien la seua  amiga i la mare d´aquesta; la qual cosa va comprobar  al percebre  la complicidat que hi havia  entre les dues, per exemple  quan compartien  les diferents  feines  de la  llar.


No havien passat  ni dos días i Laura, ja sentia un gran buit; li  faltava quelcom , quelcom  tan especial como era la seua familia, trobava a faltar  sa madre, son  pare i fins i tot  les baralles  que tenía amb el  seu germà Raúl.


Després d´ agrair a la familia de la seua  amiga el bon tracte que li  havien donat  durant la  seua  estada, va eixir disparada cap a sa casa. En quant va arribar  i va veure a sa  mare tan trista per la seua  absència, Laura va trencar a plorar i es va llançar  als braços de sa mare.


Quant es va tranquil.litzar, Laura els va demanar perdó  i va reconèixer   que no podia viure sense la  seua familia; també els va explicar  que volia començar  de nou i oblidar  el   succeït, mostrant la humiltat  que  sempre l´ havia caracterizat.

COMPROMISOS

-No enfadar-me amb els membres de la meua família sinó dialogar per tal de millorar la convivència.



-Col·laborar gustosament a casa en les tasques quotidianes i assumir cada vegada més responsabilitats.



- Vetlar pel reciclatge dels residus que produïm a casa



-Escoltar els consells que em donen els meus pares per a ser millor persona.



LES VOTACIONS
                                                                                                

EL FINAL


 Foto de la pàgina "Noticias.com"


L´EXPOSICIÓ 
Paco d´Aldeas Infantiles ens explica la situació de milions de xiquets al món i la feina que fa l´organització.


No hay comentarios:

Publicar un comentario