viernes, 2 de agosto de 2013

Arquitectura gòtica: Catedral de Winchester

                       La lletra A indica on està Winchester

Llegiu les característiques de l´arquitectura gòtica que s´expressen en les seues catedrals i aneu mirant en les fotos, val?

Característiques 

El gòtic es caracteritza per la verticalitat i la llum, que  acompleix una funció simbòlica de reflex de la divinitat


  
 En la portada es col·loquen les torres i les portes. - La façana típica té forma d' H. Està formada per dues torres quadrades, rematades amb un element piramidal. Posseeixen tres nivells: la portada d' entrada, els finestrals i la rosassa.
Utilitza un nou tipus d' arc i de volta: l' arc ogival i la volta de creueria, el que possibilita un mur diàfan que es recobreix amb vitralls. La volta de creueria permet cobrir espais rectangulars a major altura. Està formada per dos arcs (nervis) que es creuen en la clau. La resta de la superfície es cobreix amb plementsLes rosasses o rosetons són el marc privilegiat dels vitralls de colors.

Els vitralls s' organitzen en traceries. Cada vitrall posseeix una armadura de ferro i un emplomat.
  


Predominen les plantes de creu llatina en les quals es distingeix: la capçalera, el creuer i les naus, de tres a cinc.
 La capçalera té girola i capelles radials.
La nau central i el creuer són més amples i alts que les laterals.

    Curiositats sobre la catedral de Winchester

 "Posee la nave más larga y, en conjunto, la mayor longitud de todas las catedrales góticas europeas."

" En 2005, el edificio fue utilizado como escenario para la película El código da Vinci, donde el transepto norte era el Vaticano"

 "La catedral también posee el único tañido diatónico de catorce campanas del mundo, con un tenor (la campana más pesada) que pesa 36 cwt (o aproximadamente 1,83 toneladas métricas)."

" En el coro de la catedral se encuentran unas urnas funerarias que contienen los restos de varios reyes de las primitivas dinastías reales de Inglaterra ( del 611 al 1100 dC)."

No hay comentarios:

Publicar un comentario