lunes, 20 de agosto de 2012

Com van les vacances?

Ja són els darrers dies de vacances i pot ser els que l´heu passat fora de casa ja heu retornat o aviat ho fareu, així que he pensat pot ser vos agradaria compartir el que heu viscut, ja siga amb alguna foto o amb algun escrit. Si és així podeu enviar-me-ho i ho pujare al blog, d´acord?

Començaré jo

Al juliol vaig passar uns dies en casa del meu fill gran a Anglaterra i com ara voreu en les fotos vaig pillar "quasi hivern" (pluja, fred...)



Ací estic al castell de Portchester, al sud d´Anglaterra i vora al mar. Es un castell de l´Edat mitjana construït damunt d´una fortalessa romana. Em va agradar molt perquè no havia estat mai a un castell d´aquest tipus (sols coneixia el de tipus espanyol)


 
De Southtampton (d´on va sortir el Titànic) sols vos puge una foto d´un trasatlàntic i una casa construida segons l´estil Tudor (una dinastia de reis anglesos). Em va agradar vore la casa perque només les havia vist en pel.licules o dibuixades en contes i del vaixell em va impressionar el seu tamany i altura.

A Chichester, que és un poblet molt agradable, vaig visitar la seua gran catedral gòtica del s. XI  i, entre altres coses una esglesieta romànica convertida en sala d´exposicions. 
Al llarg del viatge vaig saber que a l´Anglaterra moltes esglesies han sigut reconvertides en llibreries, sales de cultura, etc i algunes, com la que hi havia a l´interior del castell de Portchester, segons l´horari o l´espai presten els dos servicis: religiós o d´esbarjo. (La que vaig veure era una part esglesia i l´altra una teteria)






                                LONDRES


A Londres  vaig vore l´ Abadía de Westminster, esglesia gòtica on tradicionalment coronen i soterren als reis anglesos. Al costat està el Palau del mateix nom i que és el que té el famós rellotge Big Ben

També vaig anar al Pont i la Torre de Londres. Al Pont l´haureu vist per allò dels Jocs Olímpics i la Torre de Londres com ja imaginava resultava prou tètrica (busqueu el significat al diccionari, jejeje). La Torre es va fundar com a palau al segle XI però als segles XVI i XVII va ser utilitzada com a presó (ha eixit en varies pel.licules sobretot al voltant de l ´Enric VIII)



 Encara que no tenia molt de temps vaig estar una estona al Museu Britànic  


"El Museo Británico se fundó en 1735 y alberga antigüedades procedentes de Egipto, Roma, Grecia, Oriente Próximo y Asia. El edificio se empezó a construir en 1824. Seguramente sólo haya dos museos en el mundo comparables en la variedad y riqueza de sus colecciones: el Louvre de París y el Metropolitan de Nueva York. La entrada es gratuita."

Pense que per a disfrutar d´aquest Museu hi ha que anar prou dies perquè hi ha tant... El que diu el comentari que he copiat d´una  pàgina és ben cert. Els anglesos, com d´altres, van ser un imperi i de les terres que conquerien  s´emportaven tresors de la seua civilització i cultura, així ho van fer en Egipte, Mesopotàmia, Grècia...

Si entreu al Youtube i busqueu "Museo Británico" vos eixiran un fum de videos i podeu triar el que més vos agrade, ja siga d´un general o per cultures  com l´egípcia.

Londres sempre està plena de gent per tot arreu i de tota mena, els carrers, a pesar del mal temps (cosa que per altra banda és prou habitual), estaven a reventar. Vos deixe alguna foto més i alguna cosa típica.
Mercat de Candem

Mercat de Covent Garden




Ha estat bé coneixer Londres però a mi m´ha agradat més el sud d´Anglaterra. M´ha paregut una zona agradable i tranquil.la i la gent molt amable. A les grans ciutats, i més si són tan turístiques, tot es fa més pesat, més car i menys humà (el tracte).

Nota: les fotos que veieu amb molt de sol no són meues, són de la xarxa.

I ara a veure si vos animeu i envieu alguna cosa.




1 comentario:

  1. M'encante Londres jeje.
    Isa jo t'enviare les fotos daci dos setmanes que me'n a Murcia.

    Lidia

    ResponderEliminar