sábado, 14 de noviembre de 2009

Visita a la planta d´envasos lleugers i ecoparc


Aquesta es la Planta de reciclatge d´envasos lleugers de Castelló




Quan vam arribar dues monitores ens van explicar moltes coses envers el reciclatge dels envasos lleugers utilitzant una projecció. Ens van aclarir dubtes sobre què hi ha que tirar al contenidor groc i què no ,i també moltes altres coses. Després vam fer un joc on per equips teniem que tirar adequadament residus diferents en quatre mini-contenidors.




Ens van dir, en acabar el joc, que ho haviem fet prou bé encara que algú encara es va equivocar.

Aquest és un esquema de la Planta que una de les monitores ens va explicar i que ja coneixiem un poc per les fitxes i explicacions d´Isa a l´aula.




Per grups molt menuts ens van acompanyar a una mena de balconada des d´on podiem observar tota la planta: maquinària, estructura..... Feia molt de soroll




Un dels resultats de tot el procés que es fa és aquesta bala (Fardell d'una mercaderia compacta o premsada i encordada o lligada amb fleixos o fils d'aram.)


Totes elles son transportades a una altra planta on continuarà el procés per tal de que es fabriquen nous objectes amb aquesta matèria.




Acabada la visita a la Planta vam anar a l´Ecoparc on les monitores ens van fer un recorregut pels diferents contenidors ensenyant-nos què calia abocar en ells i què es feia amb tots aquells residus, com es reciclaven.









En aquesta secció de contenidors menuts es llancen coses com ara radiografies, dos tipus d´oli, bateries.......materials menuts però molt contaminants.






Aquest és un grup dels alumnes de sisé que hem fet aquesta visita en la que hem aprés coses que tractarem de posar en pràctica i d´ensenyar a altres perque el nostre planeta ho necessita.



13-11-2009

No hay comentarios:

Publicar un comentario