La principal i diferent aportació de l´Albufera a la cuina
valenciana és l´anguila.
Plats amb anguila: All i pebre i espardenyà.
L´anguila és cuinada en els tres estadis de la seua vida: com
“angula” és pescada en las goles d´entrada a l´ Albufera; com
“anguila pasturenca” çes capturada tot l´ any dins del llac i
com “angula-maresa”, ja madura, en la seua emigració cap al Mar
dels Sargassos és capturada abans de poder arribar al mar.
La resta de gastronomia actual és semblant a la
resta de la zona costanera de la Comunitat, cuina mediterrània, amb
molts plats que tenen com a base l´arrós.
RECEPTA DE L´ALL I PEBRE
(Recepta
treta de la pàgina: http://marisa-bonappetit.blogspot.com.es)
Ingredients:
- 1kg d’anguila (1 anguila gran
o dos més menudes)
- 4 creïlles
- 100 gr d’ametla picada
- 3 dents d’all
- 3 cullerades de pebre roig
- 1 vitet
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
Preparació:
"
L’anguila neta es talla a trossos, s’assaona amb sal i
pebre i es reserva.
En
un morter es piquen els alls, tallats a trossets menuts, l’ametla i
un trosset menut de vitet i es sofrig amb un poc d’oli en una olla.
Després s’afig el pebre roig i un poc d’aigua per a que no es
creme, removent-ho bé.
Finalment,
s’incorpora l’anguila i les creïlles, pelades i tallades en
cubs, i es cobreixen tots els ingredients amb aigua. Es deixa coure
durant 20 minuts (aproximadament) i quan l’anguila estiga ben cuita
es servix després de deixar-la reposar una estona. Amb aquesta
quantitat en tenim per a quatre persones amb una barra de pa per a
mullar el suc."
No hay comentarios:
Publicar un comentario