Després de la proyecció en 3D els monitors van fer tres grups per a fer diverses activitats. Una d´aquestes era l´hort històric on vam conéixer els cultius corresponents a quatre èpoques: romana, àrab, descobriment d´Amèrica i l´actual.
Cada grup va ser subdividit en quatre amb el nom d´un "restaurant" i cadascun debia observar i anotar el cultius que hi havia; després tenia que confeccionar un menú de l´època.
Cada grup va ser subdividit en quatre amb el nom d´un "restaurant" i cadascun debia observar i anotar el cultius que hi havia; després tenia que confeccionar un menú de l´època.
Restaurant "El rincón de Saguntum"
Cultius:
vimetera
figuera
vinya
olivera
pomera, perera, magraner, pruner
card
lavatera
api
ceba, cebollí, lletuga,
romer, bledes
orenga
alfalfa
El menú: --ensalada de lletuga
--bledes bullides amb romer
--poma i perabeguda:vi
Restaurant "El jardín de la alquería"
Cultius:
Datilera, meló, taronger, alberginia, arrós, avellaner, espinacs, cogombre, taperera, avellaner, carabassa de Sant Roc, canya de sucre, llorer.........
albercoquer
carxofes
Les séquies, introduïdes pels àrabs.
Menú: --Carabassa de Sant Roc bullida
--Albergínia amb dàtils i meló al forn
--Meló amb nispro i magrana
beguda:Suc de taronja amb extracte de canya de sucre
Restaurant: "Nuevo mundo"
Cultius:
bajoques, dacsa, pebreres, creïlles, carabasses, guayaba, maduixot, àloe, tomaca, alvocat, papaia.......
tomateres
herba lluïsa i fabes
alvocat
carabasseres
cactus
caputxina
Menú: --Bajoqueta verda bullida.
--Creïlles amb tomata
--Papaia
beguda: suc de papaia
Restaurant "L@ cocin@ de c@s@"
Cultius: tots els esmentats
Flors ornamentals
Cultius: tots els esmentats
Menú: --Ensalada variada amb tomata, cogombre, papaia i dacsa guarnida amb caputxina
--Fesols amb herba-sana
-- Sindria amb meló guarnit amb margarides
beguda: suc de taronja guarnit amb fulletes d´espígol
--Fesols amb herba-sana
-- Sindria amb meló guarnit amb margarides
beguda: suc de taronja guarnit amb fulletes d´espígol
Flors ornamentals
Aromàtiques
Unes per a condimentar, altres per a perfumar i també algunes per protegir els cultius d´insectes
espígolmalvarosa
Plantons
Compostatge
Com que aquest hort és d´agricultura ecològica no utilitzen adobs químics , el "fabriquen" ells deixant en aquest contenidor els restes dels cultius.
Hivernacle
Alguns dels "cuiners"
jajajajaja
ResponderEliminar