jueves, 24 de diciembre de 2009

Reutilitzant pots


De festa a l´aula

6é B canta "Jingle bells"




-->

Dashing through the snow
In a one-horse open sleigh
Through the fields we go
Laughing all the way.
Bells on bob-tail ring
Making spirits bright
What fun it is to ride and sing
A sleighing song tonight.
Jingle bells, jingle bells
Jingle all the way,
Oh what fun it is to ride
In a one-horse open sleigh,
O Jingle bells, jingle bells
Jingle all the way,
Oh what fun it is to ride
In a one-horse open sleigh.
A day or two ago
I thought I'd take a ride
And soon Miss Fanny Bright
Was seated by my side;
The horse was lean and lank
Misfortune seemed his lot,
We ran into a drifted bank
And there we got upsot.
J ingle bells, jingle bells
Jingle all the way,
Oh what fun it is to ride
In a one-horse open sleigh,
O Jingle bells, jingle bells
Jingle all the way,
Oh what fun it is to ride
In a one-horse open sleigh.
A day or two ago
The story I must tell
I went out on the snow
And on my back I fell;
A gent was riding by
In a one-horse open sleigh
He laughed at me as
I there sprawling laid
But quickly drove away.
Jingle bells, jingle bells
Jingle all the way,
Oh what fun it is to ride
In a one-horse open sleigh,
O Jingle bells, jingle bells
Jingle all the way,
Oh what fun it is to ride
In a one-horse open sleigh.
Now the ground is white,
Go it while you're young,
Take the girls along
And sing this sleighing song.
Just bet a bob-tailed bay,
Two-forty as his speed,
Hitch him to an open sleigh
and crack! You'll take the lead.

martes, 22 de diciembre de 2009

Amic invisible










Estes són algunes de les "obres" que heu fet per als vostres amics amb materials de desfeta. Uns s´han esforçat molt i ben contents poden estar els que ho han rebut, uns altres..........molt poc. Com vos vaig dir ara seria interessant que reflexionareu sobre el que heu fet i el que heu rebut. Per als que s´han esforçat molt i pot ser s´han decebut del que han rebut recordeu només lo que heu sentit mentre construieu. L´alegria de donar, d´estimar, és diferent a la de rebre i a més a més eixa no depen de ningú, sols d´u mateixa. Els que us heu sentit avergonyits al veure com altres sí que han treballat canvieu d´actitud per a una altra vegada.


viernes, 18 de diciembre de 2009

Betlem intercultural



Aquest curs els alumnes del tercer cicle hem participat en la confecció al jardí d´entrada d´un Betlem intercultural.

Nosaltres hem construït maquetes de pobles costaners del món com ara Valparaiso de Xile, Cork d´Irlanda i Cinque Terre d´Italia.

Hem utilitzat briks i caixes de cartó de tota mena que hem portat de casa. Ens han quedat ben alegres i colorits



Canelobre de Nadal








Reutilizant copes de cava d´una celebració dels mestres hem confeccionat aquests canelobres tan senzills i bonics.


jueves, 17 de diciembre de 2009

Reutilitzant Cds (2) àngels




Els "angelets" de sisè B es retraten per Nadal, jajajajjaa.

viernes, 4 de diciembre de 2009

Mercadet solidari


Els joguets, el contes, els objectes que esteu portant a classe per al mercadet solidari serviran per a aportar diners al projecte "Dembayà" de la Creu Roja que tracta de millorar la situacio dels xiquets que són explotats al món. Us deixe dades i coses que he trobat a la pàgina del Projecte.

-->DEMBAYÀ "Con esta palabra dioula - lengua que se se habla en Burkina Faso, Costa de Marfil y Níger - que significa "bienestar de la infancia", Cruz Roja de la Comunidad Valenciana está impulsando una campaña de sensibilización y educación al desarrollo sobre los Derechos del Niño y lucha contra la explotación infantil"


-->

LAS CIFRAS SOBRE LA EXPLOTACIÓN INFANTIL

-->--317 millones de niños de 5 a 17 años son económicamente activos, 218 millones de niños se consideran niños trabajadores. --126 millones de menores realizan labores consideradas como las peores formas de trabajo infantil.
--Aproximadamente 122,3 millones de niños son económicamente activos en Asia y el Pacífico, 49,3 millones en Africa Subsahariana, 5,7 millones en América Latina y el Caribe y 13,4 millones en otras regiones.




--De los niños que trabajan en el mundo, con edades entre 5 y 14 años, el 69 % lo hacen en el sector agrícola, el 9% en el sector industrial y el 22% restante en el sector de los servicios.


--El 26,4% de los niños y niñas de entre 5 y 14 años de edad trabajan en África Subsahariana, la región con el índice más alto de niños y niñas económicamente activos

--En África unos 120.000 niños menores de 18 años han sido forzados a tomar las armas como soldados, a ser porteadores militares, mensajeros, cocineros o esclavos



És ben trist i dramàtic, cert? .
Ells no saben què és ser xiquets tal i com vosaltres ho coneixeu, i molts treballen al món per a que algun dia açò siga un mal record de quan la Humanitat encara no sabia ser humana.

Visita a l´autobús solidari de la Creu Roja




" El bus solidario llega hoy a la plaza de España"

"El bus solidario que el Consell y Cruz Roja han puesto en marcha para concienciar a los más jóvenes sobre la delicada situación por la que a atraviesan numerosos países del tercer mundo llega hoy a la capital de La Plana para estacionar en la plaza de España. Además de tener la oportunidad de visionar documentales sobre los proyectos de cooperación internacional que Cruz Roja desarrolla en diversos países, los voluntarios de la organización también explicarán a los visitantes los principales problemas que aquejan a los países donde se desarrollan acciones de ayuda humanitaria: desertización, falta de recursos básicos como agua, epidemias o problemas a la hora de acceder a una educación. Tras Castellón, el bus partirá el viernes a otros puntos de la provincia”. (Las Provincias, 3 de diciembre)
El fin de esta experiencia humanitaria sobre ruedas es concienciar a los ciudadanos de que el compromiso de la sociedad valenciana con las victimas de desastres y conflictos, es algo fundamental para llegar antes, salvar más vidas y reducir las consecuencias. (Novelda digital, 6 de Noviembre)



Nosaltres l´hem visitat avui i ha segut molt interessant. Heu fet preguntes ben asenyades i us heu comportat com autèntics "majors". Estic orgullosa de vosaltres.


REUTILITZANT BRIKS



Aquests sols són una mostra però han quedat tots molt simpàtics i originals. Ara ja sabeu com d´un brik es poden crear coses ben boniques i útils. Estic segura que si ho penseu podeu inventar altres utilitats.

¡¡¡¡¡ABANS DE RECILAR, REUTILITZAR!!!!

domingo, 29 de noviembre de 2009

EL MESTRE SOLER I GODES


Va començar la seua carrera periodística amb només 14 anys a Castelló de la Plana, al diari "La Provincia Nueva". Va estudiar magisteri a l'Escola Normal de Tarragona obtenint el títol l'any 1921. L'any 1923 va aprovar les oposicions a mestre i va començar el seu treball l'escola del districte de Chantada, Lugo.

Va col·laborar amb diverses publicacions i diaris. Va ser un dels signants de les Normes de Castelló i president de la secció de literatura de Lo Rat Penat. Després de la guerra civil espanyola fou sotmès a un consell de guerra el 1940, del qual en fou absolt, però fou sancionat a separació de dos anys de la seva professió i traslladat cinc anys fora de la provincia de Castelló.

En el seu treball pedagògic destaca la introducció dels mètodes de Célestin Freinet a les comarques del nord del País Valencià, especialment a Ortells i Sant Joan de Moró, on va exercir de mestre, publicant la revista Sembra, elaborada i impresa pels seus alumnes.

Entre la seua producció literària es troben diversos llibres de poesies, com ara "El cel és blau", "Bestioles", "Cançons d'ahir i de demà", etc. (extracte de la Viquipèdia)

X PREMI A LA INNOVACIÓ EDUCATIVA DE LA FUNDACIÓ CÀTEDRA SOLER I GODES

Moltes gràcies a totes i tots els que em vàreu acompanyar el divendres en l´acte del lliurament del premi. La vostra presència em va alegrar i animar a superar la meua timidesa.

Per als que no vau poder estar us deixe ací alguna foto i les paraules que vaig pronunciar. Marque amb color diferent les que anaven dirigides especialment per a vosaltres els meus alumnes i amb un altre color les dirigides als vostres pares.

"En primer lloc agraïsc a la Fundació Càtedra Soler i Godes la concessió d´aquest premi que rep, així ho visc dintre meu, com un premi representatiu per a moltes i molts mestres que, dia darrere dia, s´entreguen gustosament a la seua feina, empenyats, de vegades com autèntics Quixots, en que la seua acció revertisca en un caminar cap a un món millorat.

Gràcies.

Després de la sorpresa i xoc inicials al conèixer la seua decisió la meua ment i el meu cor han recorregut el bosc dels meus records tractant d´entendre com he arribat a aquest moment, a aquest “ara i aquí”.

Molts rostres, moltes veus, molt de temps, emocions en cascada, somnis realitzats, preguntes ja contestades.

També aquest recorregut vull agrair als que van decidir donar-me aquest premi perquè a través d´ell he aprés, reconegut, reencontrat,…. i m´he sentit sumament afortunada.

Afortunada per treballar en alló que estimo.

Afortunada per totes les persones i les relacions que poblen la meua memòria i que m´han conformat. A elles vull reconèixer, agrair la seua emprenta en mí i dedicar-los aquest premi.

Amb el vostre permís:

-Als meus pares que em van mostrar amb la seua pròpia vida que el que importa realment en ella és el ser, no el posseir

-Al meu pare que va voler ser mestre i no va poder però que em va transmetre el seu amor pel coneixement

-A ma mare que em va mostrar com l´amor pacient dóna molts fruits

-Al meu germà que obrí camí cap al Magisteri

-A la meua exparella i als amics i amigues amb els que vaig compartir tants anys de dedicació a la Animació i a l´ Ensenyança

-Als meus fills dels que he aprés precioses e incomptables coses

-Als meus mestres i professors, especialment a aquells que, pel seu respecte, el seu entusiasme per l´Ensenyança, la seua creativitat i el seu bon fer estimularen la meua vocació.

-Als centenars d´ alumnes- xiquets amb els que he conviscut.

Hem aprés junts: ells de mí, jo d´ells i tots plegats d´alló que ens envolta. Hem rist junts, lluitat per millorar i per aprendre, hem inventat, investigat, buscat solucions a problemes, a conflictes…Hem celebrat i hem lamentat. De vegades hem plorat, altres ens hem enutjat, però sempre ha sigut una relació viva buscant el bé d´ambdós

Ells i jo ens hem endinsat en lletres, cançons, nombres, històries, llibres, pintures, festes… per a explorar l´enorme vastitud de la Vida, be siga aquesta l´anomenada “natural” o la “social”, en lo gran i en lo menut, amb l´emoció o amb el pensament.

Ens hem il.lusionat amb els nostres projectes, amb els nostres animalets, les nostres plantes, o amb les nostres excursions fora de l´aula on ens sentiem autèntics investigadors i descobridors.

-També als meus alumnes- adults, aquells amb els que vaig dansar, cantar, intercanviar experiències i als que vaig compartir la meua visió i vivència de la Pedagogia del temps lliure, conscient de que molts d´ells , per ser mestres o en camí de ser-ho, tintarien amb nous colors el quefer de l´ escola.

-Als meus alumnes “en pràctiques” per permitir-me compartir-los la meua experiència com a mestra.

Agraïsc les seues mirades joves i noves que amb els seus “feed-backs” em possibiliten la auto- crítica; també les seues actuacions creatives que m´ ensenyen, i els seus canvis durant l´estada que em confirmem bones pràctiques…..

-Agraïsc als pares dels meus alumnes per haver confiat el seu mês valuós trèsor a la meua atenció i guia.

Agraïsc tot el que he aprés amb ells sobre el seu rol i el meu, les dificultats d´ambdós i de la nostra interacció.

Gràcies per haber respost (parle d´una inmensa majoria) a la meua crida a treballar conjuntament, siga en una forma o en una altra: a l´aula o fora d´ella i en actividats d´allò més variat. (Tallers, excursions, comissions, xerrades a l´aula...).

Gràcies també per haber-me compartit, en el silenci de las tutories, intimitats familiars que necessitava conèixer per a comprendre les dificultats dels vostres fills i així poder ajudar-los per poc que fóra.

Gràcies per les vostres paraules de reconeixement i també per les de crítica, especialment per aquestes ja que sent les més costoses de pronunciar són les que possibilitan millorar. (El cisell és necessari per a esculpir)

-Als meus companys, els passats i els actuals, els quals, cadascú al seu estil i grau d´ entrega, m´ han aportat en tots aquests anys tantes coses: amistat, comprensió, experiències, idees, il.lusions, dificultats, obstàcles, diferències…..es a dir humanitat bategant.

El meu agraïment a tots ells, a vostés per estar ací i escoltar-me amb paciència, i per damunt de tot a la Vida que m´ha concedit travessar-la estimant i sent estimada.

Aquest és per a mí el Seu Secret, el Secret de la Vida present en totes les seues cares, especialment en la meua professió.

--Perquè estimem el coneixement desitgem i treballem per transmetre´l ideant mil formes, utilizant tots els recursos i tècniques que coneixem, i els que busquem, quan s´ens esgoten, ja siga en llibres, en persones , en cursets o en Internet.

--Perquè estimem la nostra cultura i la nostra llengua la protegim i la mimem obrint-la a altres, conscients de que el procès ens enriquix a tots

--Perquè estimem les nostres arrels les oferim, siga amb festes, tradicions, intercanvis o com siga als que de nouvinguts desitgen ser empeltats

--Perquè estimem el nostre medi i el nostre planeta ens involucrem en educar per a un món sostenible, investigant, reciclant, criticant el nostre consumisme desaforat….

--Perquè estimem als nostres alumnes els escoltem, ens preocupem i ens ocupem (que no és el mateix) a l´ aula i fora d´ ella.

--Porquè estimem l´ Ensenyança ens esforcem per tal de donar-li tota la dignitat de que som capaços procurant respondre a les necessitats que l´ evolució de la societat planteja, ocupant-nos dels problemes que día darrere día, periode darrere periode, sorgixen prolíficament

--Perquè estimem les nostres escoles, les nostres aules, intentem que siguen vives, agradables, funcionals, un espai d´encontre i de convivència enriquidora.

Perquè escoltem…..per a que escolten

Perquè respectem…per a que respecten

Perquè ensenyem….per a que ensenyen

Perquè eduquem …..per a que eduquen

Perquè estimem…….per a que estimen,

sabent que estimar no és un sentiment més o meyns volàtil sino actuar per fer un bé..

En aixó estic, en aixó estem, i tan de bó tingam la sabiduria, la valentia, la força i la constància necessàries per a que aquest tipus d´amor impregne la nostra vida com a mestres, perpetuant així una preciosa cadena, una continuïtat, al servei de l´ Home.

Moltes gràcies."


Isabel Navarro Avinent

Castelló 27 de novembre de 2009



A la porta de l´hotel



El moment del lliurament del premi


"El premi"

sábado, 21 de noviembre de 2009

encenser

Hem seguit reciclant cds i aquesta vegada els hem convertit en encensers. Ací hi han alguns:









colors de tardor



Sessió de plàstica:pintura


Consignes: relaxeu-vos, escolteu la música i penseu en imatges de la vostra memòria del que us evoca la tardor. No importa tant la perfecció del dibuix com l´impressió, el joc de colors, l´ambient que recreeu


Sols podeu utilitzar bàsicament els colors marró, groc, roig, taronja amb totes les mescles que necessiteu fer. Puntualment podeu utilitzar el verd.




Les obres van estar super bé ......i ens va faltar temps perque molts voliem seguir pintant.








Unes poques mostres del artistes de 6B

miércoles, 18 de noviembre de 2009

Copyng Beethoven

M´ha dit la professora de mùsica, Agnés, que heu estat comentant en classe la pel´licula "Copyng Beethoven" perque esteu estudiant els compositors i que seria interessant vore-la .

La podeu vore en Youtube. Està dividida en 12 videos. Només cal entrar al Yotube i escriure en el buscador el nom de la pel.licula. Demaneu permís i ajuda als pares.

sábado, 14 de noviembre de 2009

Visita a la planta d´envasos lleugers i ecoparc


Aquesta es la Planta de reciclatge d´envasos lleugers de Castelló




Quan vam arribar dues monitores ens van explicar moltes coses envers el reciclatge dels envasos lleugers utilitzant una projecció. Ens van aclarir dubtes sobre què hi ha que tirar al contenidor groc i què no ,i també moltes altres coses. Després vam fer un joc on per equips teniem que tirar adequadament residus diferents en quatre mini-contenidors.




Ens van dir, en acabar el joc, que ho haviem fet prou bé encara que algú encara es va equivocar.

Aquest és un esquema de la Planta que una de les monitores ens va explicar i que ja coneixiem un poc per les fitxes i explicacions d´Isa a l´aula.




Per grups molt menuts ens van acompanyar a una mena de balconada des d´on podiem observar tota la planta: maquinària, estructura..... Feia molt de soroll




Un dels resultats de tot el procés que es fa és aquesta bala (Fardell d'una mercaderia compacta o premsada i encordada o lligada amb fleixos o fils d'aram.)


Totes elles son transportades a una altra planta on continuarà el procés per tal de que es fabriquen nous objectes amb aquesta matèria.




Acabada la visita a la Planta vam anar a l´Ecoparc on les monitores ens van fer un recorregut pels diferents contenidors ensenyant-nos què calia abocar en ells i què es feia amb tots aquells residus, com es reciclaven.









En aquesta secció de contenidors menuts es llancen coses com ara radiografies, dos tipus d´oli, bateries.......materials menuts però molt contaminants.






Aquest és un grup dels alumnes de sisé que hem fet aquesta visita en la que hem aprés coses que tractarem de posar en pràctica i d´ensenyar a altres perque el nostre planeta ho necessita.



13-11-2009