jueves, 24 de marzo de 2016

Excursió a Peníscola


Vos deixe ací unes fotos per si les voleu. Més endavant en llevaré algunes.

L´esmorzar
 TORTUGUES
ELS  VOLADORS


MULTIAVENTURA



ESPECTACLE

LA CASA DE LES CONQUILLES 


CASTELL 


miércoles, 23 de marzo de 2016

Contes per a Infantil

Hem escrit un conte per a cada un dels nostres amiguets de 5 anys i els hem fet una mena de titella del personatge del conte que hem inventat amb tubs de paper higiènic. El dilluns vam anar a visitar-los i se´ls vam portar.








martes, 22 de marzo de 2016

L´ou de pasqua

Ous d´escaiola, teles, pintura, papers de diferents colors i textures, cotó, furgadents...tot val per fer  "collages". Ací alguns que hem fet amb tema de Pasqua.


 

domingo, 20 de marzo de 2016

Curiosidades sobre loros

Mientras comen los loros sujetan su comida con una pata, la cual puede ser la izquierda o la derecha, lo cual convierte a los loros en zurdos o diestros

Todos los loros son zigodáctilos, es decir, tienen dos dedos dirigidos hacia adelante y dos hacia atrás

Los loros, principalmente las mascotas, son buenos imitadores. Ellos fácilmente pueden imitar los sonidos y llamados de otras aves y animales, incluidos los humanos. El máximo imitador es el inteligente loro gris africano.



La mayoría de los loros construyen sus nidos en agujeros de los árboles, en montículos de termitas, en cavidades de las rocas o en túneles. Sólo unos pocos construyen sus nidos con ramas

Las vocalizaciones de algunos loros pueden oírse a 1.600 metros de distancia.

Las guacamayas y cacatúas salvajes pueden volar 800 km al día buscando comida.

Los loros como los perros no pueden comer chocolate porque es tóxico para sus organismos.


Las especies de loros más grandes pueden vivir más de 75 años, mientras los más pequeños viven sólo unos 15 años

sábado, 19 de marzo de 2016

Papagais

Nom científic: família Psittacida, Psittaciformes 

Descripció 
Els Papagais, també coneguts com a lloros, són unes aus de diferents grandàries que engloben una varietat d'espècies diferents. Dins d'estes espècies es poden trobar aus com els famosos periquitos o lloros d'una varietat de classificacions. Així mateix dins dels papagais es poden trobar les cacatues,


 les cotorres

 i altres aus que compten amb trets morfològics semblants. 
Guacamai
Estes aus es troben en una varietat de països, encara que normalment s'ubiquen en regions tropicals i selvàtiques. 
Si bé cada espècie té els seus trets diferenciadors de totes elles com Psittacidas, es pot dir que posseïxen un pic comú corbat. Igualment posseïxen potes amb 4 dits i són animals en què destaca la seua gran intel·ligència. A més de l'anterior ha de saber-se que estes aus comunament són bons voladors, encara que hi ha espècies que ja no tenen esta capacitat. 
 En tot cas, els papagais també destaquen pel colorit de les seues plomes i per la varietat de grandàries que es poden trobar. Alguns d'ells mesuren només 12 cm, mentres que altres poden mesurar fins a 85 cm.


 Alimentació 
L'alimentació d'estes aus és molt variada, depenent del seu lloc d'origen.  S'alimenten de varietat de llavors, grans, verdures i fruites, i en alguns casos mengen fins a xicotets insectes. Totes elles requerixen una bona quantitat d'aigua pura, la qual ha d'estar fresca. Així mateix ha de prendre proteïnes en la seua alimentació.

Cria 
El procés de cria d'estes aus és molt diferent depenent de l'espècie. Algunes d'estes espècies poden arribar a tindre uns 7 ous, mentres que altres només posen 2 o 3. Així mateix la seua incubació pot durar de 12 fins als 32 dies.
(de la pàgina  avesypajaros.com)



Intel·ligència 
Moltes espècies poden imitar la veu humana i altres sons, i a més no posseïxen cordes vocals. 
La investigadora Irene Pepperberg ha publicat treballs sobre la capacitat d'aprenentatge d'un lloro gris africà cridat Alex,1 que va ser entrenat per a utilitzar paraules amb l'objectiu d'identificar objectes, descrivint-los, comptant-los, i inclús contestant preguntes complexes, per exemple "quants quadrats rojos hay?" (amb una exactitud del 80 %) (De la wikipèdia)

Titulars divertits

Dins del treball que hem fet envers el text periodístic una sessió hem jugat a crear titulars retallant paraules de titulars de periòdic. Aquest són alguns.



domingo, 13 de marzo de 2016

miércoles, 9 de marzo de 2016

Día internacional de los bosques

«Para construir un futuro sostenible y resiliente al clima debemos invertir en nuestros bosques del mundo. Para ello será necesario un compromiso político a los más altos niveles, políticas inteligentes, un cumplimiento efectivo de la ley, alianzas innovadoras y financiación.»
 Mensaje del Secretario General Ban Ki-moon en el Día Internacional de los Bosques,
21 de marzo de 2015
 (de la página de la ONU)

"Este día de celebración mundial de los bosques nos conciencia sobre la importancia de todos los tipos de ecosistemas boscosos y de árboles.


Los bosques cubren un tercio de la superficie terrestre del planeta y juegan un papel fundamental en la vida de muchos de sus habitantes. Alrededor de 1.600 millones de personas —incluidas más de dos mil culturas indígenas— dependen de los bosques para vivir.

Desde un punto de vista biológico, los bosques son los ecosistemas terrestres más diversos, donde se albergan más del 80% de las especies animales y vegetales. Por otro lado, desde la perspectiva humana, los árboles procuran refugio, trabajo y seguridad a las comunidades que dependen que ellos.

Los bosques juegan un papel fundamental en nuestra lucha por adaptarnos al cambio climático y por paliar sus efectos, ya que contribuyen a mantener el equilibrio en los niveles de oxígeno, dióxido de carbono y humedad en la atmósfera. También protegen las cuencas hidrográficas, de las que proviene el 75% de agua dulce mundial.

Pese a los increíbles beneficios ecológicos, económicos, sociales que nos brindan los bosques, la desforestación continúa a un ritmo de 13 millones de hectáreas al año y es responsable de entre un 12 y un 20% de las emisiones de gases que producen el efecto invernadero y contribuyen al calentamiento global."

Este mapa muestra como lucían los bosques en el 2000. Si no se actúa o se actúa pobremente en el 2100 lucirán así

De la página www.miprv.com